Ronnie

Nannahs lavkarboknekkebrød

4 Comments

Lavkarboknekkebrød på 1-2-3!

Dette er et gamel innlegg fra juni 2011 jeg velger å publisere på nytt pga mange henvendelser.

Slik gjør du:

Tekst lagt til ut i fra kommentar fra Hm: Dersom du har terafunksjon på vekten din, kan du sette bollen på vekten og trykke tera. Vekten nullstiller seg da med bollen. Når du heller frø oppe i bollen viser vekten kun nettovekt av frøene. Vekten under viser kun nettovekt av ingrediensene uten bollen.

Start med 200 gram Solsikkekjerner og hell det i en blandingsbolle.

 

Hell 50 gram Linfrø i blandingsbollen.

 

Hell 50 gram Sesamfrø i blandingsbollen.

 

Hell 50 gram Kruskakli i blandingsbollen.

 

Tilsett 2 spiseskjeer med Fiberhusk i blandingsbollen.

 

Tilsett litt salt i blandingsbollen.

 

Blandingsbollen vil da se slik ut.

 

Så tar du 5 dl vann.

 

Vannet heller du i blandingsbollen.

 

Rør deretter alt sammen slik at du får en fin deig.

 

La deigen stå i 10 minutter!

Ta halvparten av deigen og smør utover et bakepapir eller en silikonmatte. Jo nøyere du er med tykkelsen, jo finere blir knekkebrødene.

 

Rut opp knekkebrødene på midten begge veier.

 

Deretter ruter du opp hver firkant på midten begge veier. På den måten får du like store knekkebrød.

 

Forvarm ovnen på 160 grader varmluft. Når ovnen er klar setter du begge brettene inn i ovnen i 1 time og 10 minutter.

 

Slik blir resultatet. Deilig nydelige LavKarbo knekkebrød. Spiser to til frokost hver eneste dag med forskjellige Tubeoster fra Kavli. Og gjerne en osteskive eventuellt en skinkeskive oppe på der igjen.

Forkortet oppskrift:
200gr solsikkekjerner
50gr linfrø
50gr sesamfrø
50gr kruskakli
2 ss fiberhusk
litt salt
5dl vann
Alt blandes, og la stå i 10 min.
Smør utover jevnt på to brett og rut opp 16 stk på hvert brett.
Varmluft 160 grader i 1 time og 10 min.

Lykke til! Ronnie

4 Comments (+add yours?)

  1. Heidi
    mai 21, 2012 @ 19:06:49

    De skal prøves!! Takk for god oppskrift :-)

    Svar

  2. Hm
    mai 14, 2012 @ 16:25:11

    Hm, den funksjonen har ikke min, men det er ikke nødvendig når jeg vet hvor mye glassbollen veier. :)

    Svar

  3. Hm
    mai 14, 2012 @ 11:09:20

    Det jo litt feil, når du regner ut Gram på den måten. Husk at glassbollen veier litt! Jeg vet nøyaktig hva bollene mine veier, og trenger bare å sette på den, tilsette litt etter litt, og vite at jeg må trekke vekk litt. Så hos meg må digitalvekten vise 80g for at det skal være 50.

    :)

    Svar

    • Ronnie W. Mathisen
      mai 14, 2012 @ 11:47:57

      Funksjonen jeg bruker heter Tara. Dersom vekten din har denne funksjonen, setter du den tomme bollene på vekten og trykker tara. Da vil vekten nullstille seg inkl vekten at den tomme bollen. På den måten viser vekten din nøyaktig det du heller oppi bollen. Smart?

      Svar

Leave a Reply