Ronnie

Lavkarbobølge før 2009?

No Comments

ForsideI fredagens VG skriver journalist Elise Laustsen med fete typer: “HJERTEALARM etter lavkarbobølgen”. Hun rerererer til at andelen nordmenn under 45 år som ble lagt inn på sykehus med gjerteinfarkt, steg i årene mellom 2001 og 2009 ut i fra en ny norsk studie publisert i tidsskriftet European Journal of Preventive Cardiology. Hvilken bølge er det de hun sikter til egentlig? Begynte ikke lavkarbobølgen i 2010???

 

 

 

 

 

 

Jeg tok meg tid til å gå inn på google.com/trends og søkte opp ordet: “Lavkarbo”. Ut i fra resultatet kan man se søkeinteressen for Lavkarbo på søkemotoren Google helt tilbake til 2007. Uten å være rakettforsker er det nærliggende for meg å tro at den reflekterer interessen rundt kostholdet ut i fra normenns søkerinteresse.

Lavkarbotrend på Google

 

 

 

 

 

Jeg er ikke overrasket over at VG igjen refererer til både Wenche Frølich som er biokjemikeren og professoren fra Universitetet i Stavanger, Overlege ved Lipidklinikken ved Rikshospitalet i Oslo Kjetil Retterstøl og Professor Jøran Hjelmesæth som er leder for Senter for sykelig overvekt i Helse Sør-Øst ved sykehuset i Vestfold. Men jeg oppfordrer VG til å åpne øynene og se forbi de tre av de siste karbohydratrik/fettfattigkostholds pionerene…

Se Lille Måne forlags kronikk

Ronnie 😉

Leave a Reply