Ronnie

Fett før leggetid

No Comments

Jeg fortsetter å gå kraftig ned i vekt på grunn av at jeg har kuttet ut vin-drikking på kveldene. Så ett glass eller to er ikke bra for vektreduksjon. Helsemagasinet VOF (Vitenskap og fornuft) omtaler dette i sitt neste nummer som er å fåes kjøpt fra neste uke i butikkene.

De siste dagene har jeg spist oster med majones rett før leggetid. Er det slik at fettinntaket bidrar til at kroppen forbrenner lagret fett gjennom hele natten?

Eksperter sier at man ikke skal spise etter klokken 19:00. Og det forstår jeg. For ekspertenes råd er jo å spise grovt brød og frukter med masse sukker og fruktose. At dette ikke skal spises før leggetid er logisk nok, med tanke på at overflødig sukker og fruktose som ikke omdannes til energi går til fettlagring.

Men hva skjer om man spiser fett rett før leggetid. Min filosofi er at fettet gir signaler til kroppen om å ta energi fra fettlagrene gjennom hele natten. For jeg har virkelig en pen kurve som peker sterkt nedover med denne filosofien.

Det skal legges til at jeg ikke har drukket vin og eller helt innpå 1/3 liter fløte direkte fra kartongen under disse dagene. Men kan det tenkes at jeg har rett med tanke på fett før leggetid???

Leave a Reply